انتشارات کشاورز
فروشگاه اینترنتی کتاب‌های حقوقی
0 کالا - 0 تومان
حذف تصویر عنوان تعداد قیمت (تومان)
موردی وجود ندارد
جمع: 0 تومان

دو نوع قضاوت عینی و ذهنی (2)

این داستان را از استاد مصطفی بی آزار شنیدم .

استادی فاضل بود و ادبیات درس می داد و مردی مودب و آرام و خوش محضر بود . با پدرم- در یکی از دورانهای تبعیدو زندانش- در محل تیپ 2 زرهی که تبدیل به زندان شده بود، زندانی بود . فرمانده این تیپ سرلشگر تیمور بختیار بود که در زمان اعلام حکومت نظامی، بعد از 28 مرداد 32 فرماندار نظامی تهران هم شده بود و محل استقرار تیپ تحت امرش را به زندان تبدیل کرده بود . از پدرم شنیدم وقتی مقرر شد عده ای از زندانیان این زندان به جزیره خارک تبعید شوند و مشخص شد نام استاد بی آزار در فهرست تبعیدیها نیست، استاد به گریه افتاد که چرا همراه دوستانش تبعید نمی شود . حال آنکه همه می دانستند جزیره خارک چگونه جایی بود .

گفته می شد تبعیدی ها را به آنجا می فرستند تا بی سر و صدا از گرما و بیماری بمیرند و استاد بی ازار از اینکه در چنین سفری به چنان جایی با دوستانش همسفر نیست ناراحت بود و گریه می کرد . اینگونه خلقیات و روحیات در ایران، خوشبختانه کم نبود و کم نیست . بگذریم . مرحوم بی آزار می گفت : در رشت (خود استاد هم گیلک بود) مردی در خیابان به صدای بلند به شاه دشنام های رکیک می داد .فحشها و دشنام هایی که نه فقط به شخص شاه بلکه به بستگان و افراد خانواده او هم مربوط می شد .پاسبان (یا آنگونه که در آن زمان گفته می شد: آجان یا آژان یا آجدان)، یقه اش را گرفت که "چه غلطی می کنی؟ ". جواب داد: "من به شاه سوئد فحش می دهم" .

 

پاسبان رهایش کرد و به راه خود رفت اما پس از طی فاصله کوتاهی برگشت و مچ مرد فحاش را گرفت و در حالی که او را می کشید گفت: "بیا برویم مردکه ضد سلطنت، اینهایی که تو می گویی به شاه سوئد نمی چسبد"!! قضاوت نوع اول در مورد توهین و نفرین را می توان قضاوت عینی یا Objective نامید و نوع دوم ذهنی یا Subjective است . در حقوق جزا باید قضاوتها از نوع اول باشد. اگر قضاوت نوع دوم در دادگاههای کیفری متداول شود بسیار خطرناک خواهد بود . والله اعلم دو نوع قضاوت عینی و ذهنی (2)

دوم این داستان را از استاد مصطفی بی آزار شنیدم . استادی فاضل بود و ادبیات درس می داد و مردی مودب و آرام و خوش محضر بود .

 

با پدرم- در یکی از دورانهای تبعیدو زندانش- در محل تیپ 2 زرهی که تبدیل به زندان شده بود، زندانی بود . فرمانده این تیپ سرلشگر تیمور بختیار بود که در زمان اعلام حکومت نظامی، بعد از 28 مرداد 32 فرماندار نظامی تهران هم شده بود و محل استقرار تیپ تحت امرش را به زندان تبدیل کرده بود . از پدرم شنیدم وقتی مقرر شد عده ای از زندانیان این زندان به جزیره خارک تبعید شوند و مشخص شد نام استاد بی آزار در فهرست تبعیدیها نیست، استاد به گریه افتاد که چرا همراه دوستانش تبعید نمی شود . حال آنکه همه می دانستند جزیره خارک چگونه جایی بود . گفته می شد تبعیدی ها را به آنجا می فرستند تا بی سر و صدا از گرما و بیماری بمیرند و استاد بی ازار از اینکه در چنین سفری به چنان جایی با دوستانش همسفر نیست ناراحت بود و گریه می کرد . اینگونه خلقیات و روحیات در ایران، خوشبختانه کم نبود و کم نیست .

بگذریم . مرحوم بی آزار می گفت : در رشت (خود استاد هم گیلک بود) مردی در خیابان به صدای بلند به شاه دشنام های رکیک می داد .فحشها و دشنام هایی که نه فقط به شخص شاه بلکه به بستگان و افراد خانواده او هم مربوط می شد . پاسبان (یا آنگونه که در آن زمان گفته می شد: آجان یا آژان یا آجدان)، یقه اش را گرفت که "چه غلطی می کنی؟ ". جواب داد: "من به شاه سوئد فحش می دهم" . او را می کشید گفت: "بیا برویم مردکه ضد سلطنت، اینهایی که تو می گویی به شاه سوئد نمی چسبد"!! قضاوت نوع اول در مورد توهین و نفرین را می توان قضاوت عینی یا Objective نامید و نوع دوم ذهنی یا Subjective است .

در حقوق جزا باید قضاوتها از نوع اول باشد. اگر قضاوت نوع دوم در دادگاههای کیفری متداول شود بسیار خطرناک خواهد بود .

والله اعلم

 
پرداخت امن
میتوانید با استفاده از شبکه شتاب به صورت امن پرداخت نمایید.
تحویل واقعا سریع
ارسال سریع به تمام نقاط ایران
پشتیبانی شگفت انگیز
پشتیبانی ما شما را شگفت زده خواهد کرد.
بهترین کیفیت
بهترین و با کیفیت ترین محصولات

تماس با ما
شما میتوانید از طریق اطلاعات زیر با ما در تماس باشید.
021-88927059
021-88711092
info@keshavarz.com
تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان عضدی جنوبی(آبان جنوبی) نبش بن بست کیوان، پلاک 2، واحد 2
لطفا کمی صبر کنید...
 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "نشر کشاورز" است.