شناسنامه کتاب:
عنوان کتاب:دفاع و استدلال شفاهی در دادگاه
قطع:پالتویی
تعداد صفحات:142
نظر نویسنده کتاب:----------
مقدمه:
, مقدمه
, گر بگویند اصل دفاع در دادگاه،دفاع شفاهی است،سخنی گزاف و بیهوده نگفنه اند .بسیاری از شنیده ها ،خوانده ها و دیده ها نیز این اصل را تایید می کند.
, وقتی از وکلای نام آور،ماهر و چیره دست سخن به میان می آید معمولا از کسانی نام می برند که مدافعات شفاهی آنها به ویژه در امور کیفری و بالاخص
, در مسایل جنایی - مشهور خاص و عام است.
, اگرچه ((دفاع مکتوب))نیز،که به صورت دادخواست و لایحه عرضه میشود،در جای خود مهم و تعیین کننده استو چهبسا در مواردی از دفاع شفاهی اهمیت بیشتری دارد.به ویژه آنکه در دعاوی مدنی(حقوقی)حمله خواهان با ((دادخواست))آغاز و خوانده در مرحله بدوی،قانونا،مکلف به دفاع شفاهی میشود.اما در اغلب موارد لایحه دفاعیه مکمل دفاع شفاهی است.
, با اینکه در نگارش کتابهای قبلی از جمله:((آیین نگارش حقوقی و کلیات عملی حقوق))،((هنر دفاع در دادگاه ها)) و ((آداب و شگردهای وکالت دعاوی)) به مقوله دفاع شفاهی پرداخته شده اما در کتاب حاضر منحصرا دفاع شفاهی مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.
, با اغتنام فرصت پیش آمده ذکر این نکته ضروری است که( احتمالا خوانندگان بزرگوار کتاب های اینجانب نیز متوجه شده اند)نکاتی چند در همه کتاب ها به گونه ای تکرار شده است. مثلاموضوع روش پاسخ گویی به برخی عوام ناآگاه یاخواص مغرض آگاه که به ناحق به وکلا حمله میکنند. علت تکرار هم همواره اهمیت موضوع و یا اقتضای حرفه وکالت بوده که برای همکاران جوان ایجاب می کند نسبت به این موارد آگاهی کامل داشته باشند.برخی از این مطالب _با وحدت مضمون و تفاوت در الفاظ_در کتاب حاضر نیز آمده است.
, به منظور رعایت امانت اضافه می کنم که سال ها پیش کتاب Brief writing And Oral Argument تالیف قاضی EDWARD D.REرا تهیه کردم.این کتاب درباره روش نگارش دادخواست ،لایحه تجدید نظرخواهی و آموزش استدلال و دفاع شفاهی در دادگاه نوشته شده و نوسینده آن قاضی عالی رتبه و رِییس دادگاه تجارت بین الملل آمریکاست.ایشان کتاب های بسیاری نوشته و مقامات عالی قضایی و آموزشی دیگری نیز احراز کرده است.(اکر در قید حیات است خدایش نگاهدارد و اگر نیست خدایش بیامرزد).
, هرچند کتاب مذکور بر پایه نظام قضاییCommon lawنوشته شده که با نظام قضایی پیشین و فعلی کشور ایران تفاوت های اساسی و آشکار دارد اما حین مطالعه آن_به ویژه در قسمت Oral argument یا استدلال شفاهی _متوجه شدم همانندی های بسیاری نیز بین نظام قضایی ما و نظامی که کتاب بر مبنای آن نگارش شده وجود دارد.
, مدت ها برآن بودم که با استفاده از استخوان بندی کتاب مذ کور_نه ترجمه آن ،که کاری بی فایده و عبث بود _ و انطباق مشکلات موجود نظام قضایی خودمان بر مواردی که در این کتاب آمده مجموعه ای برای آموزش روش های دفاع و استدلال شفاهی در دادگاه ها فراهم آورم.فرصت این کار سال ها دست نداد تا اینکه بالاخره با استفاده از فراغتی ناگریز ، که هر از چند گاهی دست می دهد، کار را سال 1390 آغاز کردم و در اسفند ماه 1393 به انجام رسید.
, گرفته شده اما محتوای آن مربوط به نظام قضایی و حقوقیD.Rدر معرفی کتاب باید بگویم اگر چه استخوان بندی و تقسیمات مطالب ایران است . در بسیاری موارد بین مشکلات وکلای ایرانی و مسئل همکاران آمریکایی آنان تشابهات فراوان و چشم گیری وجود دارد . در عین حال هر گروه با معظلات ویژه خود دست به گریبان است که ریشه در ساختارها ی اجتماعی ، اقتصادی و فرهنگی متفاوت دو جامعه دارد . گمان می کنم و امیدوارم این کتاب کوچک بتواند برای کارآموزان وکالت و وکلای جوان و تازه کار مفید فایده باشد.
, همچون گذشته از انتقاد و ارشاد بزرگوارانی که نظریات خود را در مورد کتاب ابراز می فرمایند سپاسگزار خواهم بود . نشانی ، تلفن، نمابر و ایمیل بنده به قرار زیر است :
, تهران- خیابان وزرا، خیابان هفتم ، پلاک 32، طبقه اول دفتر حقوقی بهمن کشاورز و همکاران
, تلفن های : 88552557-88552553-88552520
, نمابر : 88711092
, Bahman_keshavarz@yahoo.com
, بار دیگر سپاس بیکرانم را به محضر خالق یکتا تقدیم می کنم که مجال به پایان بردن این کتاب را نیز به بنده مرحمت فرمود .
,
,
, بهمن کشاورز
, مرداد ماه 1394
خلاصه کتاب:اگر بگویند اصل دفاع در دادگاه،دفاع شفاهی است،سخنی گزاف و بیهوده نگفنه اند .بسیاری از شنیده ها ،خوانده ها و دیده ها نیز این اصل را تایید می کند.
, وقتی از وکلای نام آور،ماهر و چیره دست سخن به میان می آید معمولااز کسانی نام می برند که مدافعات شفاهی آنها به ویژه درامور کیفری و بالا
, در مسایل جنایی - مشهور خاص و عام است.
, در معرفی کتاب باید بگویم اگرچه استخوان بندی و تقسیمات مطالب عمدتا از کتاب قاضی D.R گرفته شده اما محتوای آن مربوط به نظام قضایی وحقوقی ایران است.
, در بسیاری موارد بین مشکلات وکلای ایرانی و مسایل همکاران آمریکایی آنان تشابهات فراوان و چشم گیری وجود دارد.در عین حال هر گروه با معظلات ویژهخود دست به گریبان است که ریشه در ساختارهای اجتماعی ،اقتصادی و فرهنگی متفاوت دو جامعه دارد.
درج نظر
شما میتوانید از طریق فرم زیر نظرات خود را برای ما ارسال نمایید.