انتشارات کشاورز
فروشگاه اینترنتی کتاب‌های حقوقی
0 کالا - 0 تومان
حذف تصویر عنوان تعداد قیمت (تومان)
موردی وجود ندارد
جمع: 0 تومان

حمایت از شهود و مطلعان پرونده کیفری

1-در فیلمها بسیار دیده ایم که مافیا قصد کشتن یا ترساندن شاهدی را داشته تا از گواهی دادن او جلوگیری و به متهم یا متهمان یا سازمان مافیا برای مصون ماندن از مجازات کمک کند . این ماجراها در عالم واقعی وجود دارد و در کشور ما هم کم نبوده و نیست .

در دعاوی کیفری – و حتی مدنی- ممکن است شاکی یا خواهان یا خانواده و خویشان او مورد تهدید یا آزار قرار گیرند .

در امور کیفری گاهی شهادت شهود و مطلعین تنها دلیل اتهام و یا مهم ترین دلیل است . بنابراین نمی توان از شهادت شهود در اینگونه پرونده ها چشم پوشی کرد . زیرا چنین حالتی ممکن است به بی دلیل ماندن پرونده، فرار متهم از مجازات و تضییع حقوق شاکی منجر شود . قانون جدید آیین دادرسی کیفری در ماده 214 خود مقرر داشته است : « هرگاه بیم خطر جانی یا حیثیتی و یا ضرر مالی برای شاهد یا مطلع و یا خانواده آنان وجود داشته باشد، اما استماع اظهارات آنان ضروری باشد،

بازپرس به‌منظور حمایت از شاهد یا مطلع و با ذکر علت در پرونده، تدابیر زیر را اتخاذ می‌کند: الف- عدم مواجهه حضوری بین شاهد یا مطلع با شاکی یا متهم ب - عدم افشای اطلاعات مربوط به هویت، مشخصات خانوادگی و محل سکونت یا فعالیت شاهد یا مطلع

پ - استماع اظهارات شاهد یا مطلع در خارج از دادسرا با وسایل ارتباط از راه دور

تبصره 1- در صورت شناسایی شاهد یا مطلع حسب مورد توسط متهم یا متهمان یا شاکی و یا وجود قرائن یا شواهد، مبنی بر احتمال شناسایی و وجود بیم خطر برای آنان، بازپرس به درخواست شاهد یا مطلع، تدابیر لازم را از قبیل آموزش برای حفاظت از سلامت جسمی و روحی یا تغییر مکان آنان اتخاذ میکند. ترتیبات این امر به موجب آیین‌نامه‌ای است که ظرف ششماه از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزارت دادگستری تهیه می‌شود و به تصویب رئیس قوه قضائیه میرسد.

تبصره 2- ترتیبات‌فوق باید به‌نحوی صورت‌پذیرد که منافی‌حقوق‌دفاعی متهم نباشد. تبصره 3- ترتیبات مقرر در این ماده و تبصره (1) آن در مرحله رسیدگی در دادگاه نیز اجراء می‌شود» . ملاحظه می شود در تبصره 1 ماده تهیه و تصویب آیین نامه اجرایی آن ظرف 6 ماه پیش بینی شده است .

2- این آیین نامه در 26/10/1394 از طرف رئیس قوه قضائیه تصویب و ابلاغ شد . مادۀ یک آیین نامه ، الفاظ و کلمات بکار رفته در ماده را تعریف و تصریح کرده است که تدابیر حمایتی همه انواع صدمه و ضرر را از هر درجه و به هر شدتی که باشد در بر می گیرد و در حمایت، عوامل مختلف و شرایط طرفین دعوا و شهود باید در نظر گرفته شود .

3-از آنجا که اقدامات حمایتی مذکور مستلزم انجام امور و اتخاذ تدابیر خاص، با قید فوریت، است که واحدهای موجود قوه قضائیه قادر به اجرای آن نیستند آیین نامه مقرر کرده در هر حوزه قضائی واحدی به عنوان «حمایت از امنیت شهود و مطلعان» زیر نظر رئیس حوزه تشکیل شود و نیز رئیس کل دادگستری استان می تواند دفتری به نام «دفتر تامین امنیت شهود و مطلعان» برای هماهنگی با دستگاههای ذیربط ایجاد کند .

4-مصادیق حمایت ها مشتمل بر موارد گوناگونی به شرح ذیل است:

الف- عدم مواجهه حضوری بین شاهد و طرفین دعوا با حفظ حق سوال طرفین از شاهد یا مطلع .

ب- عدم افشای اطلاعاتی که موجب شناسایی شهود می شود . البته گواهی این شهود شنیده و ضبط می شود . اما اطلاعات مربوط به هویت و محل آنان به صورت رمز در اختیار واحد حمایت از شهود قرار می گیرد و به هیچیک از طرفین دعوا یا وکلای آنان داده نخواهد شد .

پ- استماع شهادت با استفاده از وسائی ارتباطی صوتی و تصویری با احراز هویت شاهد و اتخاذ تدابیر امنیتی لازم برای عدم افشاء مکالمه و ارتباط. در این مورد هم حق سوال طرفین – از همین طریق- محفوظ است . @keshavarzbahman

 
پرداخت امن
میتوانید با استفاده از شبکه شتاب به صورت امن پرداخت نمایید.
تحویل واقعا سریع
ارسال سریع به تمام نقاط ایران
پشتیبانی شگفت انگیز
پشتیبانی ما شما را شگفت زده خواهد کرد.
بهترین کیفیت
بهترین و با کیفیت ترین محصولات

تماس با ما
شما میتوانید از طریق اطلاعات زیر با ما در تماس باشید.
021-88927059
021-88711092
info@keshavarz.com
تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان عضدی جنوبی(آبان جنوبی) نبش بن بست کیوان، پلاک 2، واحد 2
لطفا کمی صبر کنید...
 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "نشر کشاورز" است.