انتشارات کشاورز
فروشگاه اینترنتی کتاب‌های حقوقی
0 کالا - 0 تومان
حذف تصویر عنوان تعداد قیمت (تومان)
موردی وجود ندارد
جمع: 0 تومان

استقلال یا انحصار؛ دو روی سکه یک مناقشه (ادامه)

در برنامه سوم توسعه اقتصادی و در ماده ١٨٧ اجازه ‌داده شد قوه قضائیه اقدام به صدور پروانه مشاوره حقوقی و کارشناسی رسمی برای افراد واجد شرایط بکند. در ماده ١٨٧ پیش‌بینی نشده بود که نیازسنجی چگونه باید باشد. تعداد بسیاری برمبنای این ماده پروانه مشاوره می‌گرفتند که به آنان اجازه حضور در دادگاه را نیز می‌داد.

البته ردیف بودجه اجرایی این ماده حذف شد ولی به‌هرحال به نحوی و با بودجه‌ای این ماده اجرا شد. با پایان یافتن مدت برنامه سوم توسعه ، قانون‌گذار در برنامه چهارم آن قسمت از مواد برنامه سوم را که قصد ادامه اجرای آنها را داشت، صریحا تنفیذ کرد و ماده ١٨٧ جزو این مواد نبود. از آن‌جا که قوه قضائیه پس از پایان مدت اجرای برنامه به جذب افراد ادامه می‌داد، در این خصوص بحث‌ها و مناقشاتی ایجاد شد به‌نحوی که در گزارش تحقیق و تفحص مجلس از قوه قضائیه که در صحن هم قرائت شد، این موارد جذب، تخلف تلقی شد. همچنین کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس پیشین جذب افراد پس از پایان برنامه را صحیح ندانست. باوجود این موضوع موارد جذب ادامه پیدا کرد، البته این فرآیند مدتی متوقف شده بود.

قانون‌گذار در برنامه ششم توسعه در بند چ ماده ٨٨ مقرر کرد کانون‌های وکلا و چند سازمان دیگر ٣٠‌درصد از جذب خود را به ایثارگران اختصاص دهند و این بند را به‌عنوان ماده ٥٩ مکرر به قانون خدمات‌رسانی به ایثارگران الحاق کرد. در این ماده ابتدا اسامی سازمان‌های مشمول این ماده برشمرده شده که از آن جمله از «مرکز مشاوران و کارشناسان قوه قضائیه» یعنی اسم این مرکز در کنار چند سازمان دیگر به ترتیب آمده است. سپس قانون‌گذار تکلیف یک‌یک سازمان‌هایی را که برشمرده بود، روشن کرده و مقرر داشته ٣٠‌درصد از پروانه‌های کارآموزی وکالت و کارشناسی و.... به ایثارگران اختصاص داده شود. به عبارت دیگر آنچه موردنظر قانون‌گذار بوده و به وضوح در این ماده بیان شده این است که کانون وکلا ٣٠‌درصد از کارآموزان خود را از ایثارگران بگیرد ( البته با توجه به شرایط و ملاک‌های موجود) و سازمانی که اسمش مرکز مشاوران و کارشناسان قوه قضائیه است، ٣٠‌درصد پذیرش خود از کارشناسان را به ایثارگران اختصاص دهد.

از متن بند چ ماده ٨٨ هیچ معنایی جز این نمی‌توان استخراج کرد. ادعای مرکز مشاوران مبنی بر انحصارطلبی کانون وکلا برای صدور پروانه وکالت ، ادعایی واهی است. از آن‌جا که مرکز مشاوران و کارشناسان قوه قضائیه با تعمیم مفهوم ماده مذکور به مشاوران آن مرکز اقدام به نشر آگهی برای جذب داوطلبان کرده است، تعدادی از وکلا و برخی از کانون‌های وکلا به طرح شکایت علیه این مرکز در دیوان عدالت اداری اقدام کردند. این‌که اقدامات کانون‌ها از باب انحصارطلبی و مانند اینهاست، ترجیع‌بندی است که به اشکال مختلف از جانب افراد گوناگون تکرار می‌شود. اما واقعیت این است که کانون‌ های وکلا جز اجرای صحیح قانون در پی چیزی نیستند. بدیهی است هرگاه کسانی منافع خود یا فرآیند اقدامات غیرقانونی‌شان را در معرض انتقاد یا مخاطره ببینند و پاسخ و دفاع قانونی نداشته باشند، ناچار به حواشی خواهند پرداخت. درحال حاضر با اقدام این مرکز مواجه هستیم که به نظر کانون‌ها ناصحیح است و مرجع تشخیص درست یا نادرست‌بودن هم دیوان عدالت اداری است که به آن مراجعه شده و تصمیم خواهد گرفت. بنابراین درگیرکردن مجلس محترم در قضیه با مشغله فراوانی که دارد، موجبی ندارد. همچنین طرفین دعوا سخنان و مدافعات خود را به مرجع قضائی مربوط ارایه و تقاضای رسیدگی می‌کنند و به یکدیگر بد و بیراه نمی‌گویند، کانون‌های وکلا به کارآموزان خود این‌گونه آموزش می‌دهند و این کارآموزان پس از وکیل‌شدن نیز به رعایت اصول اخلاق حرفه‌ای مقید هستند.

روزنامه شهروند-

ششم مهرماه یکهزار و سیصد و نود و شش

@keshavarzbahman

 
پرداخت امن
میتوانید با استفاده از شبکه شتاب به صورت امن پرداخت نمایید.
تحویل واقعا سریع
ارسال سریع به تمام نقاط ایران
پشتیبانی شگفت انگیز
پشتیبانی ما شما را شگفت زده خواهد کرد.
بهترین کیفیت
بهترین و با کیفیت ترین محصولات

تماس با ما
شما میتوانید از طریق اطلاعات زیر با ما در تماس باشید.
021-88927059
021-88711092
info@keshavarz.com
تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان عضدی جنوبی(آبان جنوبی) نبش بن بست کیوان، پلاک 2، واحد 2
لطفا کمی صبر کنید...
 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "نشر کشاورز" است.