انتشارات کشاورز
فروشگاه اینترنتی کتاب‌های حقوقی
0 کالا - 0 تومان
حذف تصویر عنوان تعداد قیمت (تومان)
موردی وجود ندارد
جمع: 0 تومان

حق با قوی است ؟! (1)

در دوران جنگ دوم جهانی برنامه رادیو برلن به زبان انگلیسی با این شعار آغاز می شد Might is Right که این عبارت اُخرای تیتر این مطلب است : «حق با قویاست» یا کسی که پیروز می شود محق است .

این شعار حاصل و نتیجه همان طرز تفکری است که بر مبنای آن هیتلر ، در قبال ابراز نگرانی عقلا –که بعضاً از سرداران و ژنرال های او بودند- و به او در قبال اعمال وحشیانه و غیر انسانی نازی ها هشدار می دادند گفته بود : «مهم نیست وقتی ما پیروز شدیم کسی سوال نخواهد کرد » . تاریخ بطلان این عقیده سخیف را ثابت کرد .

پیروزی میسر نشد و آنان که گمانمی کردند هرگز سوالی نخواهد شد ، یا خودکشی کردند و یا مجبور به پاسخ گویی و بعضاً به دار آویخته شدند و برخی مانند «هس» عمر پر ادبار خود را تا آخر در زندان به سر بردند و تعدادی هم زندگی پر وحشت و هراس را در کشورهای دور افتاده ، آن هم با ترس دائمی از شناخته شدن و دستگیر یا دزدیده و کشته شدن برگزیدند . --------------

تشکیل سازمان ملل متحد و تصویب اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و تنظیم ده ها سند بین المللی دیگر در مورد حقوق ملتها و دولتها و روابط کشورها ، تأسیس دیوان بین المللی دادگستری، همه و همه نتیجه آگاهی ملتها از سخافت و بی اعتباری شعاری بود که اعتقاد به آن خونریزی و تخریب و قساوت بی پایان و باورنکردنی را باعث شد .

ملتها با اینکه تجربه قبلی برپایی سازمان مشابه –یعنی جامعه ملل- با شکست مواجه شده بود ، به تأسیس سازمان ملل متحد اصرار ورزیدند و در نهایت موفق شدند با این امید و هدف که سخنان مهمل و نابخردانه ای نظیر «الحق لمن غلب» شنیده نشود و پندار باطل پیروزی یی که همه پرسشها و حساب کشی ها را منتفی کند از اذهان انسانها –به ویژه صاحبان قدرت و دولتمردان و دولتمندان- رخت بر بندد . -------

دریغ و افسوس که آن «مدینه فاضله» گویا با طبایع بشری سازگار نیست .تقریباً همزمان با تشکیل سازمان ملل، نزاع بین بلوک شرق و غرب آغاز شد . غرب به سردمداری ایالات متحده آمریکا مدعی و منادی نوعی آزادی بود و شرق با سرکردگی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی نوع دیگری از آزادی را صلا می زد . طرفه اینکه ابزار اشاعه این دو نوع آزادی به هر حال «تفنگ» البته با اسامی مختلف بود: «کلاشنیکف» در مقابل «ام یک» و «ام-16» . واضح است که این اوضاع «قاراشمیش» به آدمکشان و دیکتاتورهای محلی و کوچک نیز فرصت و امکان می داد که هر یک در محدوده خود شلتاق کنند و صد البته هدف همه آنها هم آبادی مُلک و آزادی و رفاه ملت بود و لاغیر ! . ------------

اما در این میان کشورها و دولتهایی بودند که قصد «حفظ آبرو» داشتند . در خفا مرتکب مظالم بسیار می شدند اما ظاهر را رعایت می کردند . در بردن و تضییع حقوق ملتهای دیگر تردیدی نداشتند اما درباره مردم خودشان حدّ نگه می داشتند و حتی بعضاً مدعی لوطی گری بین المللی هم بودند و در دعوای کشورهای دیگر (بخوانید دیکتاتورهای حاکم بر کشورهای دیگر-چون مردمعادی با هم دعوا ندارند) نقش «آژان» را بازی می کردند.

در رأس اینها آمریکا بود که هم زر داشت و هم زور و فقط دخالت او در دو جنگ جهانی به خاتمه جنگ به نفع جبهه متحد او منجر شد . البته نقش او دیرزمانی حمایت از فاسدترین افراد در حکومتها بود . ضمناً وقتی منافعش ایجاب می کرد از هیچ بی رحمی و ظلمی ابا نداشت . بعد از بمباران هیروشیما و ناکازاکی شعری ساخته بودند که : حافظ صلح جهانی ترومن صلح می ریزد از بمب افکن! اما به هر حال آمریکا همواره «حفظ ظاهر» می کرد و ادعایش این بود که از یک سو هر اقدام خشن و تندی که می کند برای حفظ صلح و آزادی است و از دیگر سو هرگز مرزهای انسانیت و حقوق بشر را پشت سر نمی گذارد . به طور معمول رؤسای جمهور دموکرات در این تظاهرات چیره دست بودند و منادی آزادی و حقوق بشر . گویا روزگار «حفظ ظاهر» آمریکایی ها سپری شده است .

آقای ترامپ حتی قبل از انتخاب مشکوکش، در نطق های انتخاباتی کم و بیش وعده «داش غلومیسم جهانی» را با محوریت آمریکا داده بود و بعد از برگزیده شدن به وعده اش وفادار ماند . ادامه دارد . . .

 
پرداخت امن
میتوانید با استفاده از شبکه شتاب به صورت امن پرداخت نمایید.
تحویل واقعا سریع
ارسال سریع به تمام نقاط ایران
پشتیبانی شگفت انگیز
پشتیبانی ما شما را شگفت زده خواهد کرد.
بهترین کیفیت
بهترین و با کیفیت ترین محصولات

تماس با ما
شما میتوانید از طریق اطلاعات زیر با ما در تماس باشید.
021-88927059
021-88711092
info@keshavarz.com
تهران، خیابان کریمخان زند، خیابان عضدی جنوبی(آبان جنوبی) نبش بن بست کیوان، پلاک 2، واحد 2
لطفا کمی صبر کنید...
 

تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "نشر کشاورز" است.